Avoinna

ma–to   9–19
pe   9–20
la   10–17

Puhelinnumero (02) 237 9280

Palvelumme

Asiakasrekisteri

Voit liittyä asiakasrekisteriimme, jonne tallennamme sinua koskevat henkilötiedot sekä suurempaan korvaukseen oikeuttavat sairausnumerot ja mahdolliset allergiat. Näin asioiminen apteekissamme on sinulle entistä vaivattomampaa. Mikäli Kela-kortissasi tapahtuu muutoksia, niistä on hyvä ilmoittaa meille. Ainoa tietolähteemme ja suostumuksen antaja sinua koskevissa asioissa olet sinä itse.

Kanta-asiakkuus

Tarjoamme kanta-asiakkaillemme 5 %:n alennuksen kaikista itsehoitotuotteista. Kanta-asiakkaaksi voit liittyä apteekissamme.

Lääkekatto/Kattokorvaus

Lääkekatto on apteekkikuluille sovittu vuosittainen yläraja. Lääkekattojärjestelyn tarkoitus on estää yksittäisen henkilön lääkekustannusten nouseminen kohtuuttoman korkeaksi. Lääkekaton suuruus vuonna 2019 on 572,00 €.

Lääkekatto lasketaan koko vuoden korvattujen lääkkeiden, kliinisten ravintovalmisteiden ja perusvoiteiden yhteissummasta. Mukaan ei lasketa lääkekustannuksia, jotka eivät ole sairasvakuutuksen kautta korvattavia. Kun kattosumma ylittyy, ylimenevä osa korvataan kokonaan 2,50 € lääkekohtaisen omavastuun jälkeen.

Kela seuraa lisäkorvaukseen oikeuttavan vuosiomavastuun täyttymistä apteekista saatujen tietojen perusteella. Saat lääkkeiden lisäkorvauksen suorakorvauksena apteekissa, kun apteekki tarkistaa oikeutesi lisäkorvaukseen Kelan suorakorvaustietojen kyselypalvelusta.

Neuvomme mielellämme lääkkeiden korvauskattoon liittyvissä asioissa.

Lääkekorvaukset

Lääkkeiden hintojen pitää lääkelain mukaan olla kaikissa apteekeissa samat. Lääkkeissä noudatetaan valtioneuvoston lääketaksan hinnoittelua. Reseptilääkkeen hintaan vaikuttavat lisäksi Kelan lääkekorvaukset ja lääkevaihto. Sotaveteraaneille myönnetään lakisääteisesti kymmenen prosentin alennus peruskorvattavista reseptilääkkeistä ja itsehoitolääkkeistä. Lääkekorvauksen saat apteekissa esittämällä Kela-kortin.

Korvausluokat Korvataan
Peruskorvattavat 40 %
Alempi erityiskorvaus 65 %
Ylempi erityiskorvaus 100 % asiakkaan osuus: 4,50 euroa/lääke

 

Saat korvausta lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista, jotka on määrätty lääkemääräyksellä sairautesi hoitoon. Korvausta maksetaan sen jälkeen, kun alkuomavastuusi on täyttynyt. Alkuomavastuu on 50 euroa kalenterivuodessa.

Alkuomavastuu ei koske lapsia ja nuoria. Sitä sovelletaan vasta sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta. 

Vuotuinen omavastuuraja kalenterivuonna 2019 on 572,00 euroa. Kela korvaa tämän jälkeen hankkimiesi lääkkeiden kustannukset kokonaan 2,50 euron lääkekohtaisen omavastuun jälkeen.

Neuvomme mielellämme lääkekorvauksiin liittyvissä asioissa.

Lääkekorvausmuutokset 1.1.2016 alkaen

Eduskunta on 15.12. hyväksynyt lääkekorvausmuutokset vuoden 2016 alusta. Lääkkeiden korvauksia koskevat muutokset 1.1.2016 alkaen ovat seuraavat:

​vuonna 2015

​1.1.2016 alkaen

​Peruskorvausprosentti

​35 %

​40 %

​Alkuomavastuu

​-

​50,00 €

​Ylempi erityiskorvaus,
lääkekohtainen omavastuuosuus

​3,00 €

4,50 €

​Lisäkorvaus,
lääkekohtainen omavastuuosuus

​1,50 €

​2,50 €

​Poikkeava lääkekohtainen omavastuu
- Ylempi erityiskorvaus
- Lisäkorvaus


0,25 €
0,13 €


0,38 €
0,21 €

​Korvattava annosjakelupalkkio

​35 % 3,60 €:sta

40 % 3,15 €:sta

​Vuosiomavastuu

​612,62 €

610,37 €

Lääkeneuvonta

Toimitamme reseptilääkkeet sinulle turvallisesti ja ripeästi. Opastamme sinua myös käyttämään lääkkeitä oikein, jotta lääkehoitosi olisi tarkoituksenmukaista. Kerromme Kela-korvauksista ja pyrimme löytämään sinulle sekä lääkityksesi että Kela-korvauksen kannalta sopivimmat, yhdellä kertaa ostettavat lääkemäärät.

Lääkevaihto

Mikäli lääkkeesi on vaihdettavissa edullisempaan valmisteeseen, ehdotamme apteekissa aina lääkevaihtoa. Myös joillakin itsehoitolääkkeillä on edullisempia vaihtoehtoja, joista apteekissa kerromme mielellämme.

Lääkkeiden hävittäminen

Kotitalouksien lääkejätteet voi toimittaa veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. Kaikki lääkejätteet voi tuoda alkuperäisissä lääkepakkauksissa. Muista kuitenkin erottaa elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine-tuotteet) muista lääkkeistä. Lääkejätteet toimitetaan turvallisuussyistä apteekista aina ongelmajätelaitokselle.

Terveydeksi!-lehti

Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti, jonka tavoitteena on välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Korkeatasoinen Terveydeksi!-lehti on Suomen luetuimpia asiakaslehtiä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Hae ilmainen Terveydeksi!-lehti apteekistamme!

Yhdyshenkilöt

Koulutamme itseämme jatkuvasti ylläpitääksemme ammattitaitoamme ja voidaksemme toimia asiakkaan parhaan edun mukaisesti. Henkilökunnassamme on asiantuntevat yhdyshenkilöt diabetes-, astma- ja sydänpotilaille, joille voimme erityisesti tarjota ajankohtaista tietoa sairauksista ja niiden hoidosta.

Terveydeksi.fi -uutiset

2019-10-18 7:00:00
Raskauden aikainen korkea verenpaine yleistynyt moninkertaisesti sitten 1970-luvunIlmiö saattaa liittyä keskimääräisen synnytysiän nousuun. Raskauden aikana korkea verenpaine voi muun muassa haitata sikiön kehitystä. https://www.apteekki.fi/terveydeksi/uutiset/raskauden-aikainen-korkea-verenpaine-yleistynyt-moninkertaisesti-sitten-1970-luvun.html
2019-10-17 9:43:00
Hidas kävelyvauhti kertoo ongelmista jo keski-iässäKeski-ikäisen kävelytestejä voitaisiin mahdollisesti käyttää muun muassa muistisairauksien vaarassa olevien varhaiseen tunnistamiseen. https://www.apteekki.fi/terveydeksi/uutiset/hidas-kavelyvauhti-kertoo-ongelmista-jo-keski-iassa.html
2019-10-15 7:00:00
Positiiviset lapsuuden kokemukset suojaavat aikuisiän mielenterveysongelmiltaLämpimät perhesuhteet ja hyvät lapsuuden kokemukset voivat pienentää mielenterveysongelmien riskiä. Kokemusten vaikutus nähdään myös henkilöillä, joiden lapsuudessa on ollut lisäksi vaikeuksia ja kaltoinkohtelua. https://www.apteekki.fi/terveydeksi/uutiset/positiiviset-lapsuuden-kokemukset-suojaavat-aikuisian-mielenterveysongelmilta.html

Reivikatu 5 - 7 • 20540 Turku • (kartta) • CITYMARKET, RAVATTULA
puh: (02) 237 9280 • fax: (02) 237 9286 • auranlaakso(at)apteekit.net